Saturday, 8 December 2012

Review Malay Movie

Just now, cik diela baru je lepas tengok cerita Istanbul Aku Datang!.. Haha, dah lama keluar, but baru dapat tengok. Tu pon beli dvd.. Uhuk.. Nak tengok wayang cerita ni tak berkesempatan pulak... So, cik diela menghabiskan masa dengan menonton wayang di rumah :)



                                       

Memang tak rugi lah tengok. Hehe.. Okay, mari kita cerita sedikit camne cerita dia.

Filem ini diarah oleh Bernard Chauly yang dibintangi oleh Lisa Surihani, Tomok, Beto Kusyairy, Aizat dan ramai lagi. Yang best nye u all, cerita ni all shoot dia kat Istanbul, Turki taw! The views at there are so Wonderful!! Fuh, semangat pulak.. hehe.. (dah berangan2 nak gi sana pulak) :p

Lisa as Dian in this story merupakan seorang gadis yang periang dan manja plus comeyyy :) Dian datang ke Istanbul sebab nak boyfriend nya Azad (Tomok) melamar dia and cepat2 kahwin.. (Tomok pon comeyy :p) Tak sabar katanya.. Huhu.. Apa Azad buat kat sana yer? Dia student medik kat sana... Then, datanglah Dian ke rumah Azad.. Dian stay di rumah Azad yg disewa bersama rakan2 kolej yg lain.. Oleh kerana kurang manis, (tak patot pon duk rumah lelaki yg bukan mahram. huhu), Azad menyuruh Dian mencari rumah sewa yg lain... Disini mulalah cerita yang menarik... Kalau nak tahu lebih lanjut, tengok la sendiri yer. Hehe..

                            

Sweet kan? Huu



                               

Dian & Harris :) (comey je helmet kura2 tuh.. huu)


                                    

Lisa Surihani yang sangat COMEYY ^_^



 Yang ni lak pon ade dalam cerita Playground I Come!! hehe :p



2 comments:

SuDu Biru said...

hye..done follow.. http://yieweezer5915.blogspot.com/ visit me :)

Cik Diela said...

thanks :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

follow me :)