Tuesday, 15 February 2011

Cashier di Mesra, PETRONAS??



Ada apa dengan Mesra, Petronas??

Nak tahu, sekarang ni salah seorang blogger yang kurang aktif seperti cik diela adalah salah seorang cashier di Petronas . Nak tahu sape?? Lain tak bukan (betol ke ayat ni?haha) dia ialah cik diela. Huhuhu. Ntah pape ntah. Saje je nak cerita kat korang. hehe. (kecoh lak ai budak ni :p)

Cik diela bekerja ni sebagai part time iaitu untuk mengisi masa lapang selain untuk mengumpul duit atau untuk mempunyai duit sendiri. Hoho~ Sementara menunggu result STPM keluar. Wuwuwu. Dengar cerita minggu depan keluar. Betol ke??! Uwaaaa~ Risau gile. Belum sebulan keje lagi pon, dah kena hadapi hari itu. Huhu.

Penat wo kerja!! Yela, kerja apa yang tak penat kan. Tapi dengan agak bangga cik diela telah pandai buat waffel tanpa hangus dan amat sedap! haha. (mule2 hangus, wuwu). Kesian costumer tu tunggu lame sgt sampai cancel order. Haha.


Antara kerja cik diela:
1. menjaga wang di mesin cashier,
2. mengira harga barang2 yang dibeli pelanggan,
3. men'set'kan pam minyak dari mesin,
4. membuat jagung,
5. membuat waffel,
6. mengambil pau utk pelanggan,
7. menyusun air ke dlm peti ais,
8. berdiri sentiasa dan duduk termenung kepenatan + kebosanan kadang kala.

HAHAHA~ Mesti bagi korang rase senang kan. Tapi bukan semudah yg korang sangka kan. hehe. Nak tercabut lah kaki ni. Al maklumlah, asyik terperuk jadi pekasam je kat umah sebelum nih. haha.

Dan esok cik diela cuti! yeahh. Agak2 kalau nak jumpe cik diela ni, carilah cik diela di kedai2 mesra yg ada. Kat mana?? Korang cari lah sampai jumpe. Haha. Kepada yang dah tahu tuh, diam2 sudah. haha.

Sebenarnya cik diela nak cari kerja lagi best mcm ..bla, bla, bla,..., tapi kerja ni pun dah memadai asalkan halal dan berfaedah. huhu.

1 lagi, dgn cara tak lansung cik diela byk bersedekah, iaitu melaui senyuman~ Walaupun tengah sakit perut. kih3. Kate kedai mesra kan. haha.

Mcm ni cik diela senyum. hehe





okla, cik diela dah nak pengsan dah taip post nih. huhu. Penat nih. Baru lepas mengurut kaki guna mesin urut. Sebab tak de sape nak urut cik diela. Wuwu. (ngade2 laks) :p

Happy berblogging kwn2 semua :)


2 comments:

Nasuha Salleh said...

mesti dpt tgk mcm2 karenah customer kan..
hehe
dgr kate result stpm dah kuar....
=D ehe
follow ur blog ^_^

Cik Diela said...

@Nasuha Salleh :tahu xpe.
mcm2 ada. hoho~
erk? yeke?? huu. ta tahu lah. hee~
anyway thanks 4 comment and follow my blog :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

follow me :)